Klassiek

Er is zo ontzettend veel mooie muziek geschreven, juist ook voor de piano. Fijn om naar te luisteren natuurlijk, een uitdaging om zelf te gaan spelen. Ik begeleid mijn leerlingen met veel plezier in het ontdekken en studeren van klassieke muziek.

Klassieke muziek is genoteerde, vaak oude, muziek die je leert door noten lezen en oefenen. Je kunt hetzelfde stukje steeds opnieuw spelen, het is herhaalbaar. En hoe meer je een stuk oefent, des te mooier het wordt. We kennen allemaal de grote componisten als Bach, Beethoven en Mozart. Maar er is in de loop der eeuwen ook door anderen veel mooie muziek geschreven voor de piano, van eenvoudig tot zeer moeilijk. En dat gaat door tot op de dag van vandaag, er is dus ook hedendaagse klassieke muziek.

Er is zoveel klassieke muziek dat je er je hele leven al pianospelend mee zou kunnen vullen! Een keus maken doen we in overleg.

Hoe ga ik het leren?

Wat heb je zelf nodig voor pianoles? Enthousiasme voor en zin in muziek maken. Karakter en doorzettingsvermogen. Piano leren spelen is een uitdaging Er zullen momenten komen dat je een drempeltje over moet. Daarna heb je de voldoening: het is me gelukt!

Tijd; regelmatig 15 a 20 minuten om te oefenen.

Piano

Tegenwoordig hoef je niet meer meteen een piano te kopen, er bestaan aantrekkelijke huursystemen. Ook een digitale piano is een optie. Ik kan je hierin adviseren. Een boek. Dat bespreken we samen.

Boek, CD of Midifile

Behalve met boeken werk ik ook met CD’s en Midifiles, met daarop begeleidingen bij bepaalde boeken. Spelen met een echte orkestbegeleiding is erg leuk en motiverend. En ook al is de Midifile inmiddels achterhaald, ik gebruik ze nog steeds erg graag omdat ik het tempo van de begeleiding helemaal kan aanpassen naar wat op dat moment fijn is voor jou.

Heb je vragen, of wil je ook pianolessen?

Neem contact op